Bewoners TTT

Informatiebrief bewoners

Op zaterdag 26 augustus wordt als onderdeel van de 61e internationale wielerronde “Ronde van Midden Nederland” een ploegentijdrit verreden. Daaraan nemen nationale en internationale opleidings- en topteams deel. De Ronde van Midden Nederland is een wedstrijd die onder auspiciën van de internationale wielerunie UCI verreden wordt. De start en finish vinden plaats in Doorn op de N225 ter hoogte van Kaap Doorn. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij dit internationale en spectaculaire onderdeel van de wielrensport: dit is één van de weinige wielerwedstrijden met zo’n status in Nederland!

U begrijpt wellicht dat een ploegentijdrit, waarbij ploegen met een tijdsinterval om de beurt starten, op een veilige parcours voor zowel wielrenners, publiek als omwonenden moet plaatsvinden. Dat betekent dat een aantal wegen in de namiddag een beperkte tijd zijn afgesloten. Dat tijdstip ligt van 14.45 tot 18.00 waarin voortdurend politiemotoren en motoren van officiële verkeersregelaars over het gehele parcours actief zijn voor de begeleiding van de ploegen en om de veiligheid te zekeren. Daarnaast staan op een aantal punten zogenaamde vaste verkeersregelaars.

Wij hebben getracht een plan te maken dat zo weinig mogelijk overlast veroorzaakt en tegelijkertijd zorgt voor een veilige situatie. Wij verontschuldigen ons vooraf voor de mogelijke overlast die dit voor u kan veroorzaken.

Waar moet u rekening mee houden?

Verkeer

26 augustus van 14.45 – 18.00 uur zijn volgende wegen afgesloten vanwege parcours ploegentijdrit:

  • Rijksstraatweg N225 tussen Leersum en Doorn
  • Broekhuizerweg (Middelweg – Darthuizerweg)
  • Langbroekerweg
  • Gooijerdijk (Langbroekerweg – Sandenburgerlaan)
  • Sandenburgerlaan
  • Buurtweg
  • Schoonoordselaan

De volgende wegen zijn geen onderdeel van het parcours, maar door het parcours ingesloten

Postweg
Dwarsweg
Buntlaan
Broekweg
Zandweg
Darthuizerweg
Bremweg

Langbroekerdijk (Amerongerwetering – Bovenwijkerweg), bij Steenen Brug is onder begeleiding een oversteekpunt vanuit en richting Langbroekerdijk.

Parkeren

26 augustus van 14.45 – 18.00: Parkeerverbod op de wegen van het ploegentijdritparcours