Schaatskampioen Jochem Uytdehaage nieuwe koersdirecteur Ronde van Midden-Nederland

Schaatskampioen Jochem Uytdehaage nieuwe koersdirecteur Ronde van Midden-Nederland

Jochem Uytdehaage is de nieuwe koersdirecteur van de internationale Ronde van Midden- Nederland. Op 30 augustus 2015 rijden het wedstrijdpeloton en de volgerscaravaan voor het eerst onder zijn leiding de 200 kilometer door Utrecht en omstreken.

“Na het terugtreden van Joost van Oostrum vanwege zijn nieuwe burgemeestersambt in het oosten van het land moesten wij op zoek naar een nieuwe koersdirecteur”, zegt Rob de Moor, voorzitter van de Stichting Ronde van Midden-Nederland. “Wij zijn verheugd dat Jochem zich als geboren Utrechter met zijn kwaliteiten en imposante palmares verbindt aan onze organisatie.”

Jochem Uytdehaage is oud-schaatskampioen. Zijn grootste en meest aansprekende prestatie was het winnen van de gouden medaille op zowel de vijf als de tien kilometer bij de Olympische Spelen in Salt Lake City in 2002. Hij was ook de eerste man die een tijd onder de 13 minuten neerzette op de 10 kilometer: 12.58,92.

Uytdehaage begeleidt op dit moment met zijn Stichting Sporttop talenten uit verschillende takken van sport op weg naar de top. De Ronde van Midden-Nederland met ook haar aandacht voor de breedtesport ziet zichzelf als springplank voor talent naar het professionele wielrennen. “Zijn kennis en ervaring op topsportgebied vullen onze ambitie aan om de Ronde verder uit te bouwen”, aldus De Moor. “Het ontwikkelen van talenten is een belangrijke activiteit van Jochem en een voornaam doel van onze Ronde. Een hele mooie match dus.”

Het is voor Jochem Uytdehaage de eerste keer dat hij koersdirecteur is. “Het is iets heel nieuws voor mij. De uitdaging die dat met zich meebrengt en dat het om wielrennen gaat, mijn grote hobby, maakt het enorm leuk”, aldus Uytdehaage. “Het spreekt mij aan dat de Ronde de komende jaren verder wil groeien om hiermee ook de breedtesport te stimuleren. En niet onbelangrijk, de aandacht die er vanuit de organisatie is voor de talenten. Ik kijk uit naar de 30e augustus 2015 en reken erop dat de Ronde ook dit jaar weer een succes gaat worden. De bestaande organisatie heeft de laatste jaren laten zien waartoe ze in staat is, dus met elkaar gaat dat zeker lukken.”

Please follow and like us: