Organisatie

De organisatie Stichting Wielerpromotie Midden Nederland

De organisatie van de Ronde van Midden Nederland en de bijbehorende evenementen is in handen van de Stichting Wielerpromotie Midden Nederland.ronde van midden nederland historie Jochem Uytdehaage koersdirecteur

In 2015 kreeg de Ronde van Midden Nederland een nieuwe koersdirecteur in de persoon van Jochem Uytdehaage. De olympisch schaatskampioen komt uit Utrecht en is een fanatiek fietser en actief op het gebied van het begeleiden van jong talent. Hij is oprichter van de stichting Sporttop, een stichting die jonge sporters ondersteunt.

De vrijwilligers

De organisatie van de gehele wielerdag gebeurt door vrijwilligers. Al deze fietsliefhebbers leveren belangeloos een bijdrage om het evenement tot een groot succes te maken. Deze situatie maakt de wedstrijd tot een evenement voor en door de wielerfans.

Bij de gehele organisatie zijn circa 125 vrijwilligers betrokken.

Vrijwilligers aantallen

Organisatie comité 10
Op- en afbouw 15
Verkeersregelaars 100

 Stichting Bestuur

Jasper den Hartog Voorzitter
Joop van Ditmarsch Secretaris
Vacature Penningmeester
Harm Rozie Bestuurslid
Jochem Uytdehaage Koersdirecteur (geen stemrecht)
Anton van Gerwen Projectmanager (geen stemrecht)

De Ronde van Midden Nederland werkt nauw samen met wieler- en sportverenigingen bij het verwezenlijken van haar plannen.

De jeugdwedstrijden worden georganiseerd in samenwerking met het Stadion.

De leveranciers

De organisatie maakt daar waar mogelijk gebruik van lokale leveranciers. Op deze manier is er ook betrokkenheid van het lokale bedrijfslevens.

Een aantal specialistische diensten zijn helaas niet in de regio beschikbaar, maar worden toch ingezet om een hoge kwaliteit van organisatie te handhaven.