Ronde van Midden Nederland 2015 gaat door

Ronde van Midden Nederland 2015 gaat door

Ronde van Midden Nederland

Op zaterdag ploegentijdrit, zondag klassieker van 200 kilometer

De Ronde van Midden Nederland start op zaterdag 29 en zondag 30 augustus vanaf kantorenpark Papendorp in Utrecht. De Vereniging Parkmanagement Papendorp (VPP) springt samen met een aantal op Papendorp gevestigde bedrijven financieel bij, waardoor de Internationale Ronde van Midden Nederland in het laatste weekend van augustus kan doorgaan.

“Het heeft er echt even om gespannen of we de organisatie financieel konden rondkrijgen”,  zegt voorzitter Rob de Moor van de Ronde van Midden Nederland. “Dit is fantastisch nieuws voor de teams, wielrenfans, Utrecht en voor ons als organisatie. Dankzij onder andere de ondersteuning van  de Vereniging Parkmanagement Papendorp kunnen wij onze plannen uitvoeren en de wedstrijd een eerste klas start-finish locatie op Papendorp geven. Het plan is om dit ook in 2016 daar te doen”, aldus De Moor.

De 59e Ronde van Midden Nederland is dit jaar voor het eerst een tweedaags evenement. Op zaterdag 29 augustus rijden de deelnemende teams een ploegentijdrit en zondag de 30e rijdt het peloton de koers van bijna 200 kilometer door Midden Nederland. Op zondag fungeert Businesspark Papendorp als locatie voor de start en finish.

Door het toureffect en het terugtrekken van enkele sponsoren was het doorgaan van de Ronde dit jaar onzeker. Met de financiële ondersteuning van de VPP en daarnaast ook enkele kleinere nieuwe sponsoren, merendeels bedrijven gevestigd op Papendorp, is de financiële huishouding helemaal op orde. “We kunnen dit evenement nu verantwoord organiseren”, zegt voorzitter De Moor. “Binnen een sluitende begroting organiseren we dit jaar voor het eerst dus ook een ploegentijdrit op zaterdag. Ons evenement groeit en dat is mooi.” Vanuit de deelnemende teams is veel belangstelling voor de ploegentijdrit, te meer omdat ze deze krachtmeting enkele weken voor het WK als een goede test beschouwen.

Vereniging Parkmanagement Papendorp logo

Voor de Vereniging Parkmanagement Papendorp is de komst van de Ronde van Midden Nederland nieuw, voorzitter Jaap Schuttevaer van de VPP zegt hierover: “In de onlangs gehouden ledenvergadering waren de nodige enthousiaste reacties, reden voor het bestuur om in te stemmen met een binnen de begroting passende cofinanciering. De VPP is een werkgroep gestart, bestaande uit leden (eigenaren) en huurders op Papendorp, om nieuwe ideeën te lanceren om Papendorp meer bekendheid te geven. Deze wielerklassieker trekt vele nieuwe bezoekers naar ons kantorenpark”, verwacht hij. “Het evenement is een mooi platform voor het ontwikkelen en leggen van relaties tussen bedrijven die op Businesspark Papendorp zijn gevestigd en voor nieuwe bedrijven die een vestiging op Papendorp overwegen. Met het verwelkomen van de Ronde zetten we daarin een nieuwe stap. Daarnaast leent Businesspark Papendorp zich perfect voor de start en zeker ook de finish van dit sympathieke evenement.”   

Jochem Uytdehaage

Voormalig Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage is 29 en 30 augustus voor het eerst koersdirecteur van de internationale Ronde van Midden Nederland.

Please follow and like us: