Ronde van Midden Nederland wederom met sterk deelnemersveld

PERSBERICHT
Utrecht, 15 augustus 2016

60e Ronde van Midden-Nederland op 27 en 28 augustus

Internationale wielerklassieker met ploegentijdrit en wegwedstrijd

Voor de zestigste keer wordt in het weekend van 27 en 28 augustus de Ronde van Midden-Nederland gereden. Op zaterdag wordt de ploegentijdrit verreden vanuit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De wegwedstrijd op zondag waarin de top van de Europese en Nederlandse continentale- en opleidingsteams 200 kilometer door Midden-Nederland koersen, heeft dit jaar zelfs een ploeg uit Koeweit in het peloton.

PLOEGENTIJDRIT
De organisatie van de Ronde is het gelukt om een buitengewoon parcours vast te stellen voor de ploegentijdrit. De start en finisch is op de Leersumsestraatweg (N225 ter hoogte van kruising Ruiterberg). Koersdirecteur Jochem Uytdehaage is razend enthousiast over het parcours. “Iedereen die weleens over de Heuvelrug fietst, kent deze locatie. De ploegen rijden dit jaar voor het eerst over de kaarsrechte weg tussen Leersum en Doorn. Dat wordt een spektakel.” De ploegentijdrit bestaat uit twee rondes van 12,95 kilometer.

WEGWEDSTRIJD
De wegwedstrijd op zondag start en finisht op Businesspark Papendorp in Utrecht. Dit kantorenpark is tevens de komende drie jaar hoofdsponsor van de Ronde van Midden-Nederland. De renners finishen er aan het einde van een lang recht stuk. Uytdehaage: “Een hele mooie aankomlocatie waar de renners in de laatste kilometers van de koers ook nog eens langskomen en er zullen strijden voor het puntenklassement”, omschrijft de koersdirecteur de start- en finishlocatie.

De organisatie heeft voor de editie van dit jaar nog nooit zo veel aanmeldingen uit het buitenland ontvangen. De Ronde heeft de afgelopen jaren een naam opgebouwd in Europa en ver daarbuiten. “Voor het eerst staat er een team uit Koeweit aan de start, team Massi Kuwait Cycling Project”, aldus Rob de Moor, voorzitter van de stichting Wielerpromotie Midden-Nederland. In Koeweit bestaat al langer een ontwikkelprogramma voor wielrennen.  “De deelname uit Koeweit past bij de Ronde als platform voor talentontwikkeling.  Uiteraard zijn we verheugd met de aanwezigheid van de top van de Nederlandse continentale en opleidingsteams.

Zaterdag 27 augustus etappe 1: ploegentijdrit
Start en finish is op de Leersumsestraatweg – N225 ter hoogte van de wegkruising Ruitenberg. Vanaf 11.00 uur verzamelen de teams zich rond het parcours. Het eerste team start om 15.00 uur en laatste team finisht om 17.45 uur. De teams starten om de drie minuten en rijden een afstand van 26,70 kilometer.
Zondag 28 augustus etappe 2: wegwedstrijd
Van 11.00 uur tot 11.45 is de ploegenpresentatie met aan het eind de huldiging van de winnaar van de ploegentijdrit van zaterdag. De start van de 200 km lange wedstrijd is om 12.00 uur op de Orteliuslaan in Utrecht. Door Utrecht-Oost rijdt het peloton naar de Heuvelrug en Lekdijk. Na een passage op start-finish om 16.10 en een lokale lus door Nieuwegein en de Meern finishen de renners om 16.34 uur op de Orteliuslaan. De huldigingen vinden om circa 16.40 uur plaats.
Tussen 10.00 en 15.30 uur vinden op het lokale start-finish parcours op Businesspark Papendorp landelijke KNWU jeugdwedstrijden plaats. Ook voor deze wedstrijden zijn er zeer veel inschrijvingen. “Een mooi signaal dat onze wedstrijd wordt gewaardeerd door de jonge renners, het talent van de toekomst”, aldus koersdirecteur Uytdehaage.
Nog nooit heeft een zo sterk (inter)nationaal deelnemersveld aan de start gestaan met teams als Cycling Team Jo Piels, Metec-TKH CT p/b Mantel, Babydump CT, Rabo Development Team en Cycling Team Join’s de Rijke. Uit het buitenland komen topteams uit onder andere België, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Engeland en Koeweit. Zo doen Wallonie Bruxelles, Team3M, Lotto Soudal U23, Willems Veranda’s, Leopard Pro Cycling, Madison Genesis en One Pro Cycling mee. Vanaf 10.00 uur verzamelen de teams zich op 28 augustus op Businesspark Papendorp.
Informatie over deelnemende teams en routekaarten vindt u op www.rvmn.nl
#Einde persbericht
Noot voor de pers: volgende week vrijdag volgt een persbericht nadere informatie over de wedstrijden. Voor nadere informatie: Rob de Moor, 06 290 487 52, robdemoor@rvmn.nl
Vertegenwoordigers van de media die de wedstrijden willen bijwonen en gebruik willen maken van faciliteiten kunnen zich aanmelden bij Marcel Paapst via paapst@paapstvandam.nl.