Team Roompot in RvMN

Internationaal deelnemersveld op 30 augustus sterker dan ooit

Team Roompot in Ronde van Midden-Nederland

Dit jaar is het internationale deelnemersveld van de Ronde van Midden-Nederland sterker dan ooit, met onder andere de deelname van het Team Roompot. De top van de continentale teams uit Nederland is aanwezig, bijvoorbeeld Cyclingteam Jo Piels, METEC-TKH Continental Cyclingteam, SEG Racing, Rabo Development Team en Babydump Cycling Team. Daarnaast staan de UW & TC De Volharding en het opleidingsteam van Lotto Jumbo, Lotto Jumbo De Jonge Renner op zondag 30 augustus in Utrecht aan de start.

Uit het buitenland komen topteams uit onder meer België, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Tsjechië, Noorwegen en Zwitserland. Zo doen Team3M, Lotto Soudal U23, Willems Veranda’s, Team Roth-Skoda en het Leopard Development Team mee.Voor het eerst rijden er ook Engelse teams mee, te weten Madison Genesis en One Pro Cycling.

“Het feit dat wij uit de vele aanmeldingen uit het buitenland een keuze moesten maken, bewijst dat Utrecht en Midden-Nederland in het Europese circuit steeds meer naam krijgen”, zegt Rob de Moor, voorzitter van de Ronde van Midden-Nederland. “Maar pas op hè, er zijn relatief veel buitenlandse koersen waar teams ook kunnen rijden. Ze komen alleen als je een interessante en kwalitatief goede koers hebt die punten oplevert voor het klassement van de UCI Europe Tour.” Daarvoor moet de organisatie hard werken en de Ronde blijven vernieuwen, benadrukt De Moor. “Zo heeft bijvoorbeeld het nieuwe onderdeel in onze Ronde, de ploegentijdrit, de aandacht getrokken. Er zijn namelijk maar weinig tijdritwedstrijden op dit niveau, terwijl teams het een prachtige discipline vinden om te rijden en te trainen voor het WK.”

Team Roompot

In het oog springt vooral de deelname van het Team Roompot. Ploegleider Michael Boogerd: ”Wij vinden het belangrijk om in Utrecht te rijden, omdat we het Nederlandse wielrennen een warm hart toedragen. Als ploeg ondersteunen wij koersen als Midden-Nederland. Ook het feit dat de winnaar van de top-competitie een contract bij ons verdient, speelt mee”, aldus Boogerd. “Op sportief vlak is Midden-Nederland voor ons belangrijk om te kunnen zien of onze jonge renners een stap in hun ontwikkeling hebben gezet. Als ploeg zullen we deze koers kunnen dragen en zullen dan ook met een jonge en sterk gemotiveerde ploeg aan de start staan.”

Please follow and like us: